9. luukku

luukku-1

RESEPTI

Jouluinen uunijäätelö 1-4 henkilölle (riippuu paljon jaksaa syödä)

Pohja:
1 muna
0,5 dl sokeria
0.2 dl perunajauhoja
0,2 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta

Täytteeksi:
vaniljajäätelöä
omena
pipareita (3 riittää)
kanelia

Marenki:
2 munanvalkuaista

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Sekoita muna ja sokeri vahvaksi vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita jauhot keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Ota pelti ja leivinpaperia. Kaada taikina keskelle leivinpaperia (se yleensä leviää itsestään). Tässä vaiheessa voit myös viipaloida omenan ja laittaa viipaleet samalla pellille taikinan ympärille (ei ole tarkoitus sekoittua taikinaan).
  5. Paista uunin keskitasolla n. 12 minuuttia.
  6. Kun taikina vaikuttaa kiinteältä (ei tartu tikkuun jos seivästät sen), ota pois uunista ja anna jäähtyä hetki.
  7. Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen (muuten joutuu olemaan uunissa liian kauan ja jäätelö alkaa sulamaan).
  8. Vatkaa kaksi munavalkuaista kovaksi vaahdoksi (jos käännät kulhon ylösalaisin se ei putoa).
  9. Laita jäähtyneen pohjan päälle kuutioitua jäätelöä (tai lusikoitua, ei sillä väliä), omenaviipaleet sekä murustettuja pipareita ja ripottele kanelia päälle.
  10. Peitä kaikki marengilla.
  11. Laita uunin ylimmälle tasolle 250 asteeseen muutamaksi minuutiksi, niin että marengin päät alkavat ruskettua.
  12. Ota uunista, tarjoile heti! (Muuten jäätelö ehtii alkaa sulamaan.)uunijaatelo

 

 

 

 

 

 

 

KUVA JA TEKSTI Jenni Tanska