Tutustumispäivän herkkuhetket
Suuri, sekalainen nuorisoryhmittymä lipui tiistaina 20.8. pitkin Kulosaaren puistotietä. Joukko oli matkalla Kulosaaren kartanon pihalaitumille Helsingin kuvataidelukion tutustumispäivään. Sinne kokoontuivat kaikki Torkkelin ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat, heidän ryhmänohjaajansa, opot sekä tärkeät tuutorit.

Iltapäivän ohjelmaan kuului säkkikaupalla riemukkaita tuutoreiden vetämiä leikkejä, naurua, (lähes selviä) ohjeita megafonista, Tossujaisten suunnittelua ja herkkuvälipalaa! Tarkoituksena oli toivottaa kaikki uudet ykköset tervetulleiksi ja puhaltaa Torkkelin ryhmähenkeä myös uusiin opiskelijoihin. Tämä tulikin jokaiselle selväksi, kun kaikki yhdessä tanssivat letkajenkkaa huutaen: “Olen pikkutorkkeli ja tykkään olla täällä kovasti!”


Kohokohta oli koko seurueen yhteinen leikki nimeltä ”Herkku”. Leikissä muodostetaan yksi valtava rinki. Jokainen valitsee katseellaan oman ”Herkkunsa” kaikkien osallistujien joukosta, ja sitten porukalla hymistään, kuin ruokaa odotellessa. Tuutori karjaisee desibelirajan ylittävällä äänellä: “HERKKU!” Se on merkki siitä, että jokaisen pitää yrittää sännätä eri puolilta rinkiä halaamaan juuri sitä omaa Herkkuaan! Syntyy valtava sekasorto, ja opiskelijat alkavat kasaantua suuriksi haliryppäiksi kuin tutisevat viinirypäletertut!

Päivän päätteeksi poistuu laaja, hymyilevä Torkkeli-joukko kohti metroasemaa. Sieltä kukin jatkaa omaan suuntaansa, huikaten heipat uusille ja vanhoille kavereille, jotka tulee tästä lähtien kohtaamaan koulun käytävillä seuraavien vuosien ajan!> Säde Rinne, toimittajatiimin jäsen
> Silva Riukula, valokuvaajatiimin jäsen

Comments are closed.