10. luukku: Piparitikkareiden ja rocky roadien reseptien salat
Piparitikkariohje
Tarvikkeet:
Myllyn Paras -piparitaikina
Strösseleitä tai nonparelleja
Sokerikuorrute
Grillitikkuja
1. Levitä taikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia etukäteen.
2. Levitä alustalle hieman jauhoa, jotta taikina ei tartu siihen. Kauli taikina ohueksi, n.2 mm:n paksuiseksi, levyksi.
3. Ota haluamasi piparimuotti ja paina kaksi samanmuotoista piparia.
4. Aseta pipari uunipellille ja laita grillitikku sen päälle. Sitten ota toinen samanlainen pipari
ja aseta se ensimmäisen piparin päälle niin, että grillitikku jää väliin. Muista lisätä strösselit
tai nonparellit tässä vaiheessa.
5. Paista piparitikkareita uunin keskitasolla n. 7-8 minuuttia n. 200 °C:sssa.
6. Anna tikkareiden jäähtyä tasaisella alustalla.
7. Koristele sokerikuorrutteella haluamallasi tavalla.
Joulun rocky road -ohje
Tarvikkeet:
140 g Pandan valkosuklaata
200 g talousuklaata
3 candy canea
Haribon-mini-vaahtokarkkeja
Mantelilastuja (voi jättää myös pois jos allergikko)
Pipareita
1. Aloita murskaamalla candy canet ja piparit erillisissä pusseissa, mutta jätä myös
isoja paloja pienien sekaan.
2. Sulata suklaat, joko mikrossa tai vesihauteessa. (Jos sulatat suklaan mikrossa muista sekoittaa joka toinen minuutti vähintään suklaata, sillä lämpö jakautuu mikrossa epätasaisesti eikä kukaan halua suklaastaan kokkareista.)
3. Päällystä pieni suorakulmainen vuoka leivinpaperilla, jotta suklaa ei tartu sen
pohjaan.
4. Laita kaikki tarvikkeet lähellesi, koska kun alat kaataa suklaata, on helppo
laittaa täytteitä siihen.
5. Kaada suklaata ohut kerros leivinpaperin päälle ja levitä se tasaisesti, näin
saamme tukevan pohjan rocky roadille.
6. Aloita lisäämällä vaahtokarkkikerros ja piparikerros sen jälkeen kaada valkosuklaata päälle.
7. Lisää täytteitä oman maun mukaan
8. Laita rocky road jääkaappiin noin 3 tunniksi tai jätä sinne yön yli
9. Tämän jälkeen paloittele rocky road kuumalla veitsellä
10. Tarjoile glögin kanssa 🙂
TEKSTI JA KUVAT Henna Salo ja Lotta Veirto, mediatiimi