8. Väri-ilottelun keskiössä ihminen
Ensisilmäyksellä Timo Soppelan teoksessa Mies maisemassa II (2002) nähdään kirkkaita sinisen ja vihreän sävyjä oranssia taustaa vastaan. Akryylimaalin ohuet kerrokset luovat vesivärimäisen läpikuultavan vaikutelman. Teoksen värimaailma luo lämpimän ja raikkaan tunnelman: kasvit ympäröivät katsojaan selin seisovaa miestä, jonka housut on vedetty alas polviin saakka. Tarkemmin katsottuna teoksessa näkee ötököitä, kukkia, munakoisoja ja muita hedelmiä. Jää katsojan varaan pohtia, millaista symboliikkaa esimerkiksi munakoisot sisältävät. Kenties ne viittaavat seksuaalisuuteen, maskuliinisuuteen tai hedelmällisyyteen.
Mies maisemassa II oli osa Soppelan värikästä ja surrealistista kymmenen maalauksen Mies maisemassa -näyttelyä. Soppelan taiteen keskipisteessä ovat ihmiset, usein juuri miehet, joita hän kuvaa vähemmän perinteisellä tavalla. Teoksissaan hän käsittelee ihmisen olemusta, maskuliinisuutta ja seksuaalisuutta. Taiteilija itse kuvailee töidensä keskeisiä teemoja näin: “Jäljellejääneet hämmentyneet mieshahmot matkaavat häpeän ja ylpeyden ristiaalloilla.” Myös Soppelan muissa teoksissa käsitellään vahvoja tunteita, kuten parisuhteiden jännitteitä. Mies maisemassa II -teoksessa esiintyy Soppelalle ominaista iloittelevaa värinkäyttöä ja tämän taiteelle keskeisiä teemoja.
Timo Soppela on syntynyt Suomessa vuonna 1965. Hän on opiskellut taidetta useissa opistoissa sekä kotimaassaan Suomessa että ulkomailla Ruotsissa ja Puolassa. Hänen teoksiaan on ollut esillä Suomessa ja useissa Euroopan maissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä. Nykyään hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on saanut useita stipendejä, kuten Pohjoismaisen Nykytaiteen Instituutin myöntämän Sleipnir-stipendin. Soppelan taidetta ei juuri ole 2000-luvun alun jälkeen nähty näyttelyissä. Nykyään hän toimii valtakunnallisen monitaideinstituutin MUU ry:n toiminnanjohtajana.