“Huomioni kiinnitti heti huoneen nurkassa sijaitseva valtava avokadopuu” – Abien tunnelmia 3/6

Abit kirjoittivat äidinkielen syventävällä opintojaksolla tämänhetkisistä ajatuksistaan ja koulumuistoistaan. Kuvajournalismin opiskelijat puolestaan kuvittivat näitä tekstejä haluamallaan tavalla. Juttusarjan kolmannessa osassa Jenni paljastaa, millainen merkitys biologian luokalla on ollut häneen. Olivian ja Iisan kuvien myötä pääsemme aistimaan tätä Torkkelin kaikkein viidakkomaisinta luokkaa.


Muistan, kun astuin ensimmäisen kerran ykköskerroksen biologian luokkaan. Ajattelin, että onpas tämä kivan näköinen luokka. Huomioni kiinnitti heti huoneen nurkassa sijaitseva valtava avokadopuu. Se oli hauska huomata, koska itsekin kasvatan kahta avokadopuuta.

Luokassa oli paljon kasveja, luita ja täytettyjä eläimiä. Olen aina pitänyt runsaista biologian luokista, jotka sisältävät tähän oppiaineeseen liittyviä elementtejä. Biologian luokat ovat yleensä täysin erilaisia kuin normaalit luokat, ja se niissä onkin hauskaa. Pääsee hetkeksi piipahtamaan aivan toiseen maailmaan. Kyseinen luokka on jäänyt mieleen myös siksi, että siellä tutustuin kahteen henkilöön, jotka ovat nyt hyviä ystäviäni. Biologian luokasta on tullut aina kiva fiilis – varmaan niiden kasvien takia, jotka siellä kasvavat ikkunoiden edessä. 

Tämän kivan tunnelman ansiosta motivaatio biologian opiskeluun säilyi, ja se johti siihen, että kirjoitin biologian yhtenä yo-kokeenani. Jos luokka olisi ollut mälsä enkä olisi tavannut siellä ketään ystävää, en tiedä, olisinko jaksanut opiskella biologiaa näin pitkään.

TEKSTI Jenni Kolehmainen
KUVAT Olivia Chowdhury (1. kuva) ja Iisa Mikkola (2.–6. kuva)