20. päivän aamuluukku: “Talvimetsän keijut”


Talvi ja sen tuoma joulu ovat aikaa, jolloin tonttujen lisäksi muut metsän olennot ja eläimet liikkuvat samalla nauttien talvisen metsän taianomaisesta tunnelmasta. Talvisen metsän ”jääkidekeijut” ovat tonttujen tavoin pieniä ja eläinten kanssa toimeen tulevia metsän olentoja mutta poikkeavat muista siten, että he osaavat lentää ja täten pysyvät paremmin pois katseen alta.

Itse olen aina jo pienestä pitäen ajatellut metsässä kuljeskelujen ja päiväkodin metsäretkien myötä, että aina jossain kolon tai kannon alla saattaa asua joku pieni olento kuten menninkäinen, peikko tai keiju.
Haluan teoksella muistuttaa siitä, kuinka kauniita Suomen metsät ovat talvisin ja kuinka hyvä on joskus vain ajatella asioita lapsenomaisesti.

Inspiraatio ja työn toteutus

Työ on tehty kahta eri tekniikkaa käyttäen. Kuvasin järjestelmäkameralla takapihani lumen peittämiä puita juuri hyvässä valossa ja yhdistin siihen digitaalista taidetta piirtämällä talven keijuja maisemakuvaan. Sain inspiraatiota vanhoista lastenohjelmista ja kirjoista, joissa esiintyy erilaisia fantasiahahmoja. Nämä hahmot ovat Suomen metsiin ja skandinaaviseen luontoon perustuvia taruolentoja, kuten Rölli, Tiitiäisen satupuu -kirja ja Ronja Ryövärintytär.

Helmi Jäppinen