4. päivän aamuluukku: Ekotossujen vinkkejä kestävään jouluun


Joulu on jo ovella, ja jotta juhla olisi mukava sekä meille että planeetallemme, on tähän kerätty muutamia ehdotuksia ympäristöystävällisistä tavoista, jotka ovat mahdollisimman monen toteutettavissa. Pienilläkin teoilla on vaikutus!

Harkitse antamiasi lahjoja


* Itse tehdyt lahjat kantavat eniten rakkautta ja tunnearvoa! Ne ovat myös ekonomisesti fiksumpia. Taidelukiolaisina meillä on ilo ja taito oman luomiseen, anna sen näkyä<3

* Tavaroiden ja esineiden sijasta kannattaa harkita elämyslahjaa. On myös paljon hyväntekeväisyyksiä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tehdä toisen puolesta lahjoituksen. Esimerkiksi Toisenlainen Lahja (Toisenlainen Lahja – Aineeton Lahja) ja WWF (Lahjaksi aineeton ja eettinen, hyvä mielen lahja. – WWF Suomi) ovat kohtuullisen luotettavia vaihtoehtoja.
Vähennä hävikkiä


* Käytä ylimääräinen riisipuuro porkkanalaatikon valmistamiseen. Porkkanalaatikko | Martat
* Säästä lahjapaperi uudelleenkäyttöä varten. Muista lajitella ja kierrättää myös joulun alla!
Säästä energiaa 


* Ota lämpimästä uunista kaikki irti, hyödynnä myös jälkilämpö.
* Suosi LED-valoja (90% tehokkaampia kuin hehku- tai halogeenilamput, säästyy rahaa ja energiaa).
* Muista myös sammuttaa valot yöksi.

Ihanaa ja taianomaista joulunodotusta Ekotossuilta<3

Muista seurata Ekotossujen virallista Instagram-tiliä! Tulossa esimerkiksi päivityksiä koulun kestävyyteen liittyvistä kysymyksistä ja infoa tapahtumista, kuten keväällä ensi kertaa järjestettävästä kirppistapahtumasta. Instagram-tilin biossa on myös linkki, jonka kautta kaikkia kannustetaan jakamaan ideoita ja palautetta Ekotossuille.


TEKSTI Ekotossut
KUVITUS Lia Lodenius