22. luukku: “Snow’snose”


Minä (Eero) ja Ziqi halusimme tehdä tänä vuonna joulukalenteria varten pienen sarjakuvan ja näyttää samalla prosessimme sen tekemisen takana. Tässä on dokumentoitu prosessimme sekä valmis sarjakuva lopussa.

Ajattelimme aluksi, että olisimme tehneet jonkinmuotoisen joulutarinan hahmoista työn alla olevasta sarjakuvastamme “Fusion Dome”, mutta siihen oli vaikeaa löytää hyviä ideoita, joista olisimme molemmat olleet kovin innostuneita.

Eräällä Paint-ideointisessiolla päädyimme kuitenkin piirtämään tällaisen kuvan, jossa pupu varasti lumihirviön nenän, ja ajattelimme, että voisimme jotenkin liittää sen alkuperäiseen ajatukseemme.


Lopulta emme kuitenkaan keksineet mitään todella inspiroivaa tehtävää valmiista sarjakuvahahmoistamme, ja koska Ziqi tahtoi kuitenkin mieluummin piirtää ihmisiä, emme olisi voineet tehdä suoraan tästä kuvastakaan mitään.

Silloin kuitenkin iski ajatus, Paintin kautta tietysti, kuten kaikki parhaat ideat. Tekisimme juurikin tämän konseptin, paitsi että pupun tilalla olisikin söpö puputyttö.

Siinäpä vasta idea, jossa olimme molemmat täysin mukana.

Teimme siitä nopean suunnitelman myös Paintissa, ja se näytti tältä:

Ziqi teki vielä hiukan concept artia hahmoista, ja sen jälkeen minä aloin tehdä kunnon layout sketchiä:


Sitten Ziqi teki oman sketchinsä minun sketchini päälle, ja käytyämme yhdessä läpi luovaa suuntaa hän teki myös valmiit visuaalit, joihin minä vielä ehdotin muutoksia ja lisäsin sinne tänne joitakin efektejä.


Toistimme tämän prosessin monta (monta) kertaa, ja pian sarjakuva olikin, kymmenien työtuntien ja menetettyjen unien jälkeen, vihdoin valmis.

Valmiin sarjakuvan voi nähdä Webtoonissa seuraamalla tätä linkkiä

Jos et ole käyttänyt ennen Webtoonia, se kysyy ensin varmaan ikääsi, ja tähän vastaamisen jälkeen (oikean iän tai ei) linkki heittää oikealle sivulle. Voi olla, että linkki pitää avata vielä toiseen kertaan, jotta tämä sarjis näkyy.

Olkaa hyvät ja nauttikaa!

myöskin 

jouluja

t. Eero Ylönen ja Ziqing Lang