11. luukku: Talviset kuvaideat

Oletko koskaan ollut tilanteessa, jolloin haluat kuvata jotain, muttet vaan keksi mitä? Nyt voit unohtaa tämän joksikin aikaa, sillä tästä löydät muutaman talvisen kuvaidean, be creative.

Yksinkertaisin, mutta vaarallisin idea. Jäädytä itsesi 🙂

Älä oikeasti, mutta kuvat lumihangessa saa näyttämään tosi talvisilta, kun mukaan lisää vähän kuusenoksia. Lisäksi voi meikata itsensä sinertäväksi tai editoida kuvan lämpötilaa jälkikäteen, silloin kuvaan saa myös tunnelmaa.

Jos sinulla on lumisadepallo, voit keksiä vaikka mitä. Voit editoida sisään itsesi, lemmikkisi, lempikirjasi jne.

Lisää jäätymistä. Kesäiset vaatteet ja talvi ovat normaalisti epäkäytännöllinen ja outo yhdistelmä, ja kaikki outo on kuvissa hyväksi. Itse valitsin mekon ja menin lumeen makaamaan, mutta samaa teoriaa voi hyödyntää esimerkiksi juoksemalla metsässä shortseilla tai kävelemällä ulkona sandaaleilla. Muista kuitenkin pitää jotain lämmintä mukana, ettet tule kipeäksi.

Hyvin yksinkertainen idea ja helppo toteuttaa. Pyydä kaveria pitämään karkkitankoa kameran edessä ja poseeraa itse kauempana niin, että näytät karkkia pienemmältä. Jos otat kuvia järjestelmäkameralla, muista nostaa F-lukua.

Oletko ehtinyt jo pakata joululahjat? Hyvä jos olet, niiden kanssa saa otettua hyvin jouluisia kuvia. Jos taitoa riittää, voit kenties editoida itsesi jonkin lahjapaketin sisään.

Tämä idea näyttää hyvältä kuvasarjana, silloin siihen saa mukaan juonta: Aseta kamera ajastimelle tai pyydä kaveria kuvaamaan ja puhalla lunta kameraa kohti. Mitä lyhyempi valotusaika, sen tarkemman kuvan saat.

Ja lisää sokeria! Karkkitangoista saa aseteltua sydämen, tai miksei useammankin. Niitä voi laittaa myös sojottamaan hiuksista tai kuvata vain valkoista taustaa vasten.

Helppoa editointia, johon pienellä harjoittelulla pystyvät kaikki. Ota nätti kuva mukista ja PicsArtissa lisää tarroina pilviä ja lunta. Jos osaat käyttää Photoshoppia, niin vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon: talvinen metsä mukin sisällä, joulupukki lentämässä sen yllä, tonttu kurkistamassa takaa jne.

Loppuvinkit: Ota inspiraatiota Pinterestista ja ympäröivästä maailmasta. Jos et osaa hyödyntää Photoshopia, käytä PicsArtia ja Snapseediä, ne ovat helppokäyttöisiä ja ilmaisia sovelluksia. Pyydä kavereita auttamaan kuvausten kanssa, mutta jos he eivät pääse, hyödynnä jalustaa ja ajastinta, niillä pääsee pitkälle.

Arina Maslennikova