Taloustiedon ja talousmatematiikan ilmiökurssin vierailu Osuuspankin pääkonttorissa

Taloustiedon ja matematiikan yhteinen ilmiökurssi on yksi ”Omat valinnat, elämänhallinta ja hyvinvointi” -ilmiökurssipaketeista. Kursseilla on opiskeltu esimerkiksi oman talouden suunnittelua. Matematiikan kurssilla on laskettu veroja, vertailtu erilaisia asuntolainoja ja sijoitustapoja. Taloustiedon kurssilla nämä talousasiat on selitetty teoreettisesti, millaisista kansantalouden syy-seurassuhteista esimerkiksi korkovaihtelut ja pörssikurssien vaihtelut johtuvat.

Ilmiökurssilaiset pääsivät vierailemaan maanantaina 14.5. Osuuspankin pääkonttorissa Vallilassa. Arkkitehtonisesti erittäin mielenkiintoisessa ja avarassa rakennuksessa torkkelit kuulivat Osuuspankin yhteiskuntasuhdepäällikkö Tuomas Telkän esitystä pankkisektorin toiminnasta kansantaloudessasekä taloushistoriasta Suomessa.

Esityksen erityisteemana oli digitalisaatio. Taloudessa tuskin on toimialaa, joka välttyy digitalisaation aiheuttamalta murrokselta. Digitalisaatio tulee muovaamaan rajusti myös pankkisektoria, ja mobiililaitteiden sovellusten ominaisuudet ovat todennäköisesti erittäin keskeisiä, kun ihmiset valitsevat tulevaisuudessa pankkia. Pankkikonttorissa asioi enää harva torkkelikaan. Aiempi kurssiparimme vierailu Suomen Pankin Rahamuseossa ja tämä vierailu OP:ssa toivat laajempaa asiantuntijanäkökulmaa kurssien aihepiireihin.