16. luukku

Olipa kerran ahkera opiskelija, joka päätti kerrankin ottaa vastuullisen tehtävän harteilleen. Joulukalenterin luukun 16.

Toinen toistaan paremmat ideat tulvivat mieleen, ja aika lensi kuin siivillä. Yhtäkkiä olikin jo kauan odotettu ihana joulukuu. Enää 24 päivää jouluaattoon ja sitäkin vähemmän luukkuun 16…

Nyt olisi viimeinen aika toteuttaa suuret suunnitelmat. Vähitellen pieni suloinen epätoivo valtasi opiskelijan mielen. Kaikki hyvät ideat taisivatkin olla liian suuria.

 ev1

Leipomisen lomassa täytyi siirtyä suunnitelmaan B, jota ei ollut lähimaillakaan. Kello tikitti ja jokainen sekunti täytyi hyödyntää. Periksiantamaton opiskelija jätti muut hommansa, istahti sohvalle täynnä uutta tarmoa ja alkoi etsiä apua netin loputtomista syövereistä.

Vähän ajan päästä ympärille leijaili palaneen käry. Opiskelija ryntäsi keittiöön, avasi ikkunan ja kiskoi pellin pois uunista. Taas oli ollut liian monta rautaa tulessa, ja tietäähän sen, ettei siitä mitään hyvää seuraa. Eipä tainnut pipareista enää olla syötäväksi!

Tarina kuitenkin jäi kerrottavaksi.

ELINA PURO JA VIIVI