11. luukku: Virkattuja joulupalloja!

Olen viime vuosien aikana innostunut käsitöiden tekemisestä. Työpäivän jälkeen on ihanan rentouttavaa istahtaa hetkeksi sohvalle kutomaan tai virkkaamaan. Valitsen helppoja ja yksinkertaisia ohjeita, joita voi neuloa tai kutoa ilman silmukoiden jatkuvaa laskemista. Olen tehnyt muun muassa pipoja, kaulaliinoja, neulepaitoja ja torkkupeittoja ja tyttärelleni nuken vaatteita.

WP_000550-(2)Apunani haastavimmissa ohjeissa on Silmukkasiskot eli pienimuotoinen käsityökerhomme, joka kokoontuu aina silloin tällöin silmukoimaan ja höpöttelemään yhdessä. Olemme olleet mukana myös hyväntekeväisyysprojektissa, jossa kudotaan villaisia nuttuja Etiopaan. Olemme haastaneet myös koulumme käsityötaitoisia opettajia mukaan. Nuttuprojekti sai alkunsa vuonna 2008 erään etiopialaisen synnytyssairaalan henkilökunnan pyynnöstä saada lämpimiä nuttuja vastasyntyneille keskosille. Nuttuja on Suomessa kudottu jo lähes 100 000 ja projekti jatkuu edelleen.

Virkattu joulupalloViime jouluna sain ystävältäni ohjeen ihanien joulupallojen virkkaamiseen, ja nyt kutsunkin sinut virkkaamaan kanssani pehmoisia joulupalloja superhelpolla ohjeella. Minulla on mukanani kaikki tarvittavat välineet; lankaa, virkkuukoukkuja ja vanua pallon täyttämiseen. Palleroisen virkkaa ja täyttää helposti puolessa tunnissa. Odottelen sinua opojen huoneen edessä olevan pyöreän pöydän äärellä klo 12.00-13.00!

Langat ja koukut on mukana mulla, virkkausintoa ehkäpä juuri sulla?

Tässä vielä linkki ohjeeseen.

Pikkujouluisin terveisin

Nina Elopuro
ranskan ope