Valoa ja varjoa henkilökuvassa

Valokuvaus 5 -kurssilaiset rakensivat näyttelyn muotokuvistaan pääkoulun aulaan 3. jakson päätteeksi. Kurssilla opiskeltiin valon käyttöä sekä luonnovalossa että studiossa.

Studiokuvissa harjoiteltiin valaisua salamalaitteilla sekä mallin ohjausta. Osa valitsi aiheekseen aistimuotokuvan, jossa kuvan tulisi esittää jotain aistimusta tai herättää katsojassa kokemus sellaisesta. Joissain kuvissa aiheena oli todellisuus ja fantasia: syntyi kuvapareja, joissa toisessa kuvattava esitetään itsenään ja toisessa kuvataan jokin fantasiahahmo.

Kurssilla perehdyttiin myös muotokuvan retusointiin. Kun itse muokkaa henkilökuvaa, huomaa, kuinka helposti todellisuutta voi korjata ja vääristellä.

Opiskelijat kokosivat työnsä sähköiseen portfolioon ja kommentoivat toistensa töitä sekä loppukritiikissä että portfolioiden palauteosioissa.

Näyttelyä valmistellaan


Valmiita kuvia opiskelijoiden portfolioista


Esimerkkejä muotokuvan muokkauksesta

Tässä joitakin kurssilla syntyneitä portfolioita: Säde Rinne, Svenja Lindner, Belinda Nieminen, Susanna Kukkavuori, Iita Fourastié, Kathleen Diémé, Milla Laurila ja Jani Luoma

Loviisa Kangas, valokuvauksen ja kuvataiteen opettaja