Vatsan täydeltä taidetta näyttelyn avajaisissa

Annantalon kulttuurikeskuksessa juhlittiin eilen maanantaina 14.4.2014 Helsingin kuvataidelukion näyttelyn avajaisia. Annantalon toisessa kerroksessa on esillä lähemmäs 200:n opiskelijan teoksia: maalauksia, piirustuksia, grafiikkaa, animaatioita, veistoksia, huovutuksia ja kattauksia.

Helsingin kuvataidelukiossa, Torkkelissa, on herkuteltu koko lukuvuosi. On vatkattu, vispattu, vaivattu, kuorrutettu, kuohkeutettu, kuullotettu ja tiristetty eri materiaaleilla ja tekniikoilla. Opiskelijoita on graavattu, kylmäpuristettu, hillottu, hapatettu ja imellytetty. Ruoka on ollut teemana taidekursseilla koko lukuvuoden 2013–2014. Ruokaa ilmiönä käsitellään muissakin oppiaineissa lukuvuoden viimeisen jakson aikana. Näyttely ruokkii nälkää.

Annantalolla avattiin samaan aikaan myös toinen näyttely: ” Naamiaiset – yksi näyttely yksinäisyydestä”. Se on ainutlaatuinen Helsingin taidemuseon ja Annantalon Kulttuurisissien ja taideryhmä Art.istien yhteistyössä ideoima, kuratoima ja kokoama näyttely. Yksinäisyyden teemaa varioiva ”Naamiaiset” on nuorten oma näkemys aiheesta, joka on sekä monikasvoinen että runsastulkintainen. Kulttuurisissit on valinnut näyttelyn työt Helsingin taidemuseon kokoelmista ja täydentänyt niitä omilla sekä taideryhmien Art.istit ja Tärpätti II:n teoksilla.

Avajaisissa puhuivat Helsingin kulttuurikeskuksen osastopäällikkö Veikko Kunnas, Helsingin taidemuseon johtaja Maija Tanninen-Mattila, Helsingin opetusviraston opetuspäällikkö Mervi Willman, Helsingin kuvataidelukion opiskelija Riikka Iivanainen ja Annantalon kulttuurisissi Mimosa Jaskari. Lopuksi Helsingin kuvataidelukion opiskelijat Priss Niinikoski ja Raisa Raudas soittivat ja lauloivat.

NAM
Nauti. Aisti. Maista.
ti 15.4.2014 – to 22.5.2014

Naamiaiset – yksi näyttely yksinäisyydestä
ti 15.4.2014 – to 12.6.2014

Annantalo
Annankatu 30
00100 Helsinki

arkisin 8–20,
la–su 10–16
suljettu pääsiäisenä 18.–21.4.
suljettu vappuna 1.5. (vappuaattona avoinna 9–17)

KUVAT: Loviisa Kangas