Kauhua käytävillä

Video: Janina Ketola ja Aapeli Salminen / Torkkelin videotoimitus

Valtuusto kokoontuu lokakuun alussa Torkkelin kakkoskerroksen tiloissa. Noin kuukauden päähän suunniteltua loppusyksyn juhlaa, halloweenia, on hyvä ryhtyä pyörittelemään ajoissa; onhan organisoitavaa paljon.

Halloween-päivänä 1.11. niin pukukilpailu kuin viime vuonnakin toteutettu Kauhukäytävä järjestettiin tyylillä. Kauhukäytävän täyttäneestä savumerestä ja pimeästä hyökänneiden zombien aiheuttamasta sydänkohtauksesta selviydyttyä päätyikin keskelle värikästä pukumerta.

Inspiraatiota oli haettu monelta aikakaudelta, ja oli hauska huomata, kuinka myös menestyssarja Shingeki no Kyojinin titaaninen päähenkilö oli juhlissa mukana. Samoin saattoi vastaan kävellä kesällä ilmestyneen pelin The Last of Us melko järkyttävän näköinen fani ”clicker”-asussa. Myös joukko Miley Cyruksia vieraili koulussamme.

Käytävillä tuli vastaan mustakaapuinen Verikosto-elokuvan maskeihin naamioitunut lauma, ja matikanopettaja Kuosmanen hiippaili Hannibaliksi sonnustautuneena. Tietenkin opiskelijoillamme on myös luovuutta ideoida aivan omiakin asuja. Pääkallomeikkeihin oli somistautunut usea opiskelija, ja jotkut olivat lisänneet niihin koristeeksi vielä meksikolaisvaikutteisia kukkakuvioita. Oli piraatteja, ja zombie-invaasioon liittyi toinen matematiikanopettaja Sallinen. Jopa itse Marraskuu oli saapunut kuvioihin suoraan kautensa alusta.


Pukukilpailu keräsi yli 40 osallistujaa. Voittajiksi kohosivat Säde Rinne, Henna Nuutinen, Iita Fourastie sekä Tuire Kannukene. Lukuisten mielikuvituksellisten asukokonaisuuksien kisan voittajien sopii olla ylpeitä!

Ensi järkytyksestä toivuttuaan torkkelit asettuivat jälleen raukeaksi parveksi aulaan sohville. Ainoa ero tavalliseen perjantaihin verrattuna oli vain oranssin ja mustankirjavat ilmapallot ympärillä. Juhla ei kestänyt pitkään mutta piristi tavallista perjantaita ja kulunutta Australia-viikkoa.

Katso upeat kuvat! Halloween-studio by Hertta Lehtovirta

> TEKSTI Aino Iiramo, toimittajatiimin jäsen
> KUVAT Katri Attola, valokuvaustiimin jäsen