Mitä Torkkeli antoi sinulle, Mariska?

Kuvataidelukion viestintätiimin opiskelijat haastattelivat entistä opiskelijaamme Mariskaa. Hän on suomalainen pop- ja jazzlaulaja, joka on tätä nykyä Mariska & Pahat Sudet -yhtyeen artisti.

Mitä taide sinulle merkitsee?

Taiteilemalla lähinnä sanojen ja musiikin parissa pääsen helpommin kosketuksiin itseni kanssa ja sitä kautta mahdollisesti saan luotua yhteyden myös muihin ihmisiin. Taide on mulle portti toisiin maailmoihin.

Miksi valitsit juuri Helsingin kuvataidelukion?

Koska mun silloinen bestis Holmbergin Ville halus Torkkeliin, niin mä tulin perässä.

Mitä Torkkeli antoi sinulle?

Mulle jatkoa ajatellen tärkeintä oli loistava äidinkielenopetus. Voke innosti lukemaan ja kirjottamaan ja oli jotenkin todella vahva persoona. Toki oli monia muitakin lemppareita. Kuvataiteet tosin karsiutuivat vähitellen pois mun valikosta, mikä antoi tilaa keskittyä täysin musiikkiin ja kynäilyyn.

Vaikuttiko Torkkeli uravalintaasi?

Ehkäpä jossain määrin kyllä. Ainakin myöhemmin jo musahommissa ollessani olen törmännyt eri käänteissä torkkelilaisiin, jotka ovat sitten vaikuttaneet tekemisiini, työllistäneet mua etc.

Mitä puuhaat juuri nyt ja mitä haluat tehdä tulevaisuudessa?

Nyt valmistaudun parin viikon päästä alkaviin keikkoihin ja kirjottelen siinä sivussa uusia biisejä itelle ja parille toiselle artistille. Tulevaisuudesta en osaa sanoa, etenen aina projekti kerrallaan.

Parhautta sinne Torkkeliin!

> KUVAN on piirtänyt Mariska itse.