Studiopäivä keskellä viikkoa

MU3-kurssi huipentui äänityssessioon keskiviikkona 16.11. Helsingin kaupungin mediakeskuksen studiolla. Tunnelma oli aamulla unelias mutta innostunut, osa ihmisistä tosin saapui paikalle myöhässä eksyttyään ensin. Astuimme sisään tarkkaamoon, jossa studioteknikko Tuomas työskenteli. Hän esitteli meille studiota ja sen käytänteitä ja kävi läpi myös äänitysprosessia, minkä jälkeen rupesimme hommiin.

Aloitimme äänittämisen matalammasta biisistä, HIMin Join Me in Deathistä. Soitto-osuus saatiin kokoon nopeasti. Soittajat lähtivät kahville ja laulajat jäivät tekemään oman osuutensa. Kahvitauon loputtua biisi oli koossa. Kuunneltuamme kappaleen korjailimme vielä pieniä soittovirheitä, minkä jälkeen siirryimme seuraavaan biisiin.

Kun olimme soittaneet ensimmäisen version Nightwishin kappaleesta Nemo menimme syömään. Ruokailun jälkeen palasimme studiolle jatkamaan äänitystä. Myös Nemoa äänittäessämme soitimme ensin pohjan yhdessä, minkä jälkeen teimme erikseen korjauksia ja lisäyksiä soitin kerrallaan. Ammattilaisena Tuomas pystyi muokkaamaan jokaisen soittimen ääniraitaa erikseen. Hiottuamme ja korjailtuamme soitto-osuudet lähes täydellisiksi kävimme laulun ja kitarasoolon kimppuun.

Kuuntelimme vielä biisit kertaalleen läpi ja jätimme Tuomaksen miksaamaan ne lopulliseen muotoonsa. Kokemuksena päivä oli ainutlaatuinen ja hauska, mutta työ oli yllättävän raskasta. Kaiken kaikkiaan kurssi sekä äänityssessio sujuivat mainiosti, ja suosittelemmekin tätä kurssia kaikille!

> Antti (piano/koskettimet), Emma (rummut), Joonas (kitara), Kati (laulu), Michelle (basso), Mira (laulu) sekä Tuomas (kitara)