8. luukku

Englantilainen hedelmäkakku
Joulukakku_8

150 g kuivattuja viikunoita
3 rkl konjakkia
200 g leivontamargariinia
3 dl fariinisokeria
4 kananmunaa
1 dl rusinoita
15 halkaistua punaista cocktailkirsikkaa
0,5 tl neilikkaa
1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää
1 rkl kanelia
1 tl inkivääriä
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

1. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka, 1,5 l.
2. Leikkaa viikunat isoiksi suikaleiksi tai kuutioiksi. Laita kulhoon ja kaada päälle konjakki. Anna
seistä pari tuntia.
3. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan välillä voimakkaasti sekoittaen. Lisää
rusinat, kirsikat, viikunat sekä konjakki ja mausteet. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
4. Kaada taikina vuokaan. Paista ritilällä uunin pohjalla 150 asteessa 1 tunti 15 min – 1 tunti 30 min.

Sirpa Sipinen