Janin kuvakulmia Taiteiden yöhön

Jani Luoma otti kameran mukaan Taiteiden yöhön. Hän kävi tutustumassa erilaisiin tapahtumiin eri puolilla Helsinkiä. Kameransilmä osui alla oleviin kohteisiin.

Fazer lanseerasi premium-suklaiden uuden sarjan Stockalla. Sarjan nimi on Pure Dark. Suklaissa on 70 % kaakaota ja niitä on neljä eri makua. Maut ovat kahvi ja kardemumma, minttu, perinteinen tummasuklaa ja maissi. Suklaat maistuivat kaikille ja minun lempparini oli minttu.

taiteidenyö.jani
Gedi, Mert ja Dina

 

Lönnrotinkatu 23 eli Galleria Contempossa vietettiin näyttelyn avajaisia. Näyttelyn teemana on valo. Mukana oli jonkin verran taiteilijoita, esimerkiksi Marika Mustonen, Tommi Koskinen ja Rakel Routarinne. Rakel on entinen torkkeli, ja tässä näyttelyssä hänellä on yksi teos, jossa on viisi osaa. Teos käsittelee valon merkitystä ja käyttää ”antiikinomaista” ilmaisutapaa. Teoksessa nousevat esiin muun muassa sukupuoliroolit ja informaation evoluutio.

Rakel valmistui Torkkelista vuonna 2009. Hänen ryhmänohjaajansa Torkkelissa oli Jarl Köngäs, joka hänen mukaansa oli erittäin esimerkillinen opettaja. Rakel tekee tilaustöitä vapaataiteilijana ja työskentelee tällä hetkellä kotonaan Vallilassa. ”Vapaa-taiteilijana on erittäin vaikeaa, mutta jos se on se juttu, mitä haluaa tehdä, niin ei kannata mennä b-vaihtoehtoon ja lukea esimerkiksi lääkäriksi. Tietenkin täytyy miettiä, kuinka paljon on valmis uhraamaan työnsä takia”, Rakel kertoo.

jani.taiteidenyö
Tommi, Rakel ja Janette 

 

Taiteiden Yössä oli myös paljon muuta ohjelmaa esimerkiksi muotiratikka, joka pyrki esittelemään suomalaisia suunnittelijoita ja heidän luomuksiaan. Muotiratikkaan liittyvä muotinäytös oli myös Kalliossa.

jani.taiteidenyö.2

Ruttopuisto

KUVAT JA TEKSTI Jani Luoma, mediatiimi